Back

Essen afholder pr 1. marts 2020 alle kurser og uddannelser på Himmelbjerggården, Himmelbjergvej 11, 8680 Ry

Det er et ny-renoveret kursuscenter i storslået midtjydske naturområde med flere bygninger spredt over et større areal.

Stedet og området danner fine rammer for vores uddannelse med ro og mulighed for fordybelse samt værdier, der matcher vores. FNs 17 verdensmål ses som en vigtig og naturlig del af hverdagen på Himmelbjerggården. Mål 3 og 4 omhandler eksempelvis sundhed & trivsel samt kvalitetsuddannelse, hvilket taler direkte ind i det vi i Essens målretter vores aktiviteter efter.

Se fotos og læs mere om stedet her: https://himmelbjerggaarden.com/

og en 2 min´s video her: https://www.youtube.com/watch?v=u6E5DM9eDdw

Himmelbjerggården er placeret i det midtjyske søhøjland med skov, sø og Himmelbjergs-tårnet og Gudenåen som nærmeste naboer.

Det vil sige ca midt mellem Skanderborg og Silkeborg. Der er 3 km til Gl Ry og 6 km til Ry.

Med gåafstand til Himmelbjergtårnet, hvor der er formidabel udsigt over det midtjyske søhøjland, gåafstand til Gudenåen og midt i storslået,  kuperet løvsskovsområde er muligheder for fordybelse, ro og væren rigtigt gode.

Gården består af et område på 20 ha beliggende i noget af Danmarks smukkeste natur, og der er 15 bygninger af forskellig størrelse og anvendelse spredt over området, med et samlet areal på ca. 6000m2.

Indretningen i alle huse er lys og venlig og med gode undervisningsfaciliteter, hyggelige stuer og spisestuer og værelser til pauser og overnatning.

Vi kan ofte kan tilbyde de fleste studerende eneværelser i forbindelse med kursusperioderne.

Priser på grundkursusmodulerne (fredag – søndag) (værelse inklusiv fuld forplejning)

–  Enkeltværelse  kr. 2910,- (vil oftest være en mulighed)

–   Delt dobbeltværelse  kr 2310;-

Der tages forbehold for prisregulering

Kost

De studerende anretter selv morgenmad og aftensmad, som kokken har forberedt med en kærlig hånd, mens det varme måltid midt på dagen laves og serveres af kokken. Kokken laver vegetarmad til os – ønsker man kød, kan man medbringe og selv supplere dermed. Der er køleskab til opbevaring og pander og ovn, som kan benyttes dertil.

De studerende rydder og vasker selv op efter alle måltider. Der er selvfølgelig opvaskemaskine, så det går stærkt 🙂

Logi

De studerende bor på stedet under kursusdagene i dobbelt- eller enkeltværelse.

Kurser og uddannelse i Essens er altid internatkurser. Såvel deltagere som kursusledere overnatter på stedet. Der er ikke mulighed for reduceret pris, selv om man vælger at overnatte andetsteds, idet erfaringen er, at forbliven på stedet medfører større fordybelse for de fleste – og dermed større udbytte af forløbet. Desuden bidrager det til den studerendes oplevelse af tryghed og sammenhold under forløbet – og dermed til et godt læringsmiljø, hvilket vi generelt vægter meget højt.

Man kan bruge pauserne til at gå en skovtur, gå en tur til Himmelbjerget, tage sig en dukkert i Gudenåren, gå en tur til Gammel Ry og udsigtspunktet dér, besøge Ry – eller bare slappe af i og ved kursusstedet.